03 November 2010

Dulu....masa kecik-kecik....saya suka jajan ni

Masa zaman kanak-kanak suci murni dulu
Tiap-tiap petang
Arwah nenek atau arwah tok ayah akan bagi duit poket
50sen.....dah banyak dah tu
campur ngan baki duit belanja sekolah.....
so, boleh la beli jajan-jajan ni:
(air botol-dulu regenye dlm 1.50 cenggitu la-ada perisa oren,sarsi,aiskrim soda)

(aiskrim pop-dulu regenyer 20sen sebatang-boleh patah-patahkan-ada macam-macam perisa)

(biskut bunga-dulu beli 50sen pun boleh)

(coklat kiddies-dulu regenyer 10sen je satu.....sangat best)

(Dingdang-dulu regenye 50sen je kan.....pastu tora tu mahal sikit sbb besar sikit singgit kalo tak silap)
(ahaaa.....my feveret all the time-gula-gula susu ni-lagi suka yg perisa susu tu-oohhh...rindu kat gula-gula ni)

(gula-gula udang-suka gak gula-gula ni......)
Apa lagi yer jajan-jajan masa kecik-kecik dulu?
Tengah recall balik
Kalau ada sape-sape yang ingat, bagi tau la yer....
Ntah nape dok teringat zaman hingusan ni




(nota:gambar-gambar adalah dipinjam dari pakcik google.....dan mungkin juga blog-blog sesape.....maaf saya tak tau....minta halal yer....terima kasih....)



5 comments:

Seri said...

beb, kat kg aku ade lagi jajan ni sume lagi.. owh, yg biskut bunga baru beli aritu utk marissa. dia mkn yg aising tu je, biskut dia buang.. oren bodoh tu, kat pasar mlm ade jual. last aku minum kat area setapak, tepi highway otw pegi uia tu.. hehehe.. best kan zaman kecik2 kite??

MaMaHakim said...

haha,
anak ko sama ngan aku arr
biskut bunga tu mkn aising jer

ooh...ada lagi ek sume jajan ni
tp tgk tmpt la kan
ritu masa raya oren bodoh tu bnyk kat sg.besar
nyesal tak beli....
skrg dah kempunan nak minum

rindu zaman budak2 kita dulu2 kan

cik gObu said...

wahhhh
yg last tue fav ku

heheh jgn lupe

sagun
balik ngaji mesti beli
perghhh hebat

Seri said...

owh, sagun.. sedapnye..

MaMaHakim said...

yela....sagun...
tp sagun yg skrg ni rasa tak sama mcm yg dulu-dulu kan

ada lg satu...
gula-gula telur
sape tau?