16 November 2010

Aku Dan Makanan.......lagikkkk

Hmmm, actually resepi2 yg aku buat ni dah lama
Tapi hari ni baru gatai tangan ni nak upload gambar-gambar tu
Dah tak de koje......tu pasai rajin update cerita-cerita yang dah basi
Ok, jom tengok resepi apa yang aku dah cuba:

(Strawberry Marshmallow)  sangat best, walaupun first time buat, tapi nasib baik menjadi. Terima Kasih kpd Mat Gebu kerana share resepi ni.  Aku suka baca blog Mat Gebu. Resepi-resepi yang ada semuanya best-best.  Sesiapa yang nak cuba buat marshmallow ni sila ke sini yer.




(Puding karamel lapis coklat)  puding ni pun best jugak. Aku amik dari blog Home Sweet Home. Tapi memandangkan first time buat puding ni, so agak tidak menjadi la......rasanya ok...jadik. cuma rupanya yang tidak berapa cantik.  Huhu...aku tidak ada kesabaran utk mengukus puding ni....tu pasal la lapis nya tak bape cantik......amatur biasa la kan. Nak share ngan u olls gak resepinyer......boleh la jenguk kat sini yer. Terima kasih kepada Kak Umi sebab share resepi puding yang best ni.

 


Itu lah sajer beberapa resepi yang pernah aku try beberapa minggu yang lepas.
Aku suka cuba-cuba resepi ni......dah jadi macam hobi pulak.


 

(nota: gambar-gambar diatas adalah hak milik mutlak aku yer.....jenuh dok guna digi cam aku tu.  aku tak amik dari sape-sape tau....heeee)

2 comments:

Miss R said...

puding karamel.. yummyyyyyyyyy.. :D

MaMaHakim said...

tapi tak cantik la miss R