26 October 2010

***Nak [KG ] Macam Anak Dara Dulu***

Hai Frens,
Ai baru jer lepas blogwalking nih,
Tak tau nape, lately ni, boleh di kata kan
Every blog yg Ai visit, ada entry pasal nak KURUSKAN BADAN
Ini membuatkan Ai sangat MEMBERONTAK untuk LOOSE WEIGHT jugak!!!

Mana-mana kengkawan yang pernah se-study ngan Ai dulu
masa kat UiTM, Sri Iskandar tu,
Mesti u olls ingat lagik kan....
Dulu Ai....agak slim-melim gak lah....
Dengan ketinggian 167.....dan berat masa study dulu cuma 55kg jer
(huhu....masa tu, bebudak fashion selalu suh ai jadi model)
Tapi itu sume.....hanyalah KENANGAN!!!

But WAIT!!!.....
Ai ni jenis manusia yg kalo kata nak....ai mesti dapat.
Sekarang, ai pun mcm kawan-kawan yang lain gak
Ai pun dalam proses nak loose weight jugak
Ai nak berat badan ai macam anak dara dulu-dulu
55KG.....yes.....(berat badan zaman muda2)
Bunyi macam mustahil kan!!!
Tapi ai akan buktikan pada DIRI SENDIRI!!!
Ai boleh capai KG tu....ai boleh
Ai teringin sangat pakai kebaya.....body fit yg cantik-cantik
Levis yg waist nyer 28" pun jadik la
Most important.....dapat pakai balik baju-baju zaman kurus dulu!!!

At this moment, ai dah mula menyesuaikan diri dengan rutin DIET ai
Ai tak de la diet yg menyusahkan diri pulak
Ai tetap makan......cuma elakkan nasi
Kalo lapar, Ai makan buah.....Thank God...Ai sangat suka makan buah
ehhh....makan buah sesajer memang boleh kenyang yer....
Itu pada Ai la.....tak tau la orang lain kan

Lagi satu komponen yg membantu untuk ai kurus....
Yang ni memang Ai amalkan dari sebelum kawin lagik
Ai mula pakai semula set CORSET ai tu
Dari kebanyakkan blog-blog yang ai baca....
Dorang pun mengamalkan pemakaian corset untuk proses loose weight ni

Ai ada order set corset yang baru.....yang lama ni dah rabak-rabak skit
ye la....dah 4 tahun kan....
Tak sabar nak tggu corset yang baru....lagi la bersemangat nak slim-melim nih
Gosshhh!!!......rindunya pada bentuk-badan zaman anak dara dulu...
Ada pendapat yang agak konservatif, mengatakan
mustahil seorang ibu yang telah mempunyai anak
untuk mendapatkan bentuk tubuh seperti anak dara

Disini Ai nak buat correction yer....
Tiada yang mustahil okeh...
Dah banyak jugak blog-blog yang ai baca....
yang mana ibu-ibu berjaya mendapatkan semula bentuk badan seperti yang diidamkan
So, kawan-kawan....
perkara ini tidak mustahil yer.....it is not impossible!!!

Jom wahai ibu-ibu.....kawan-kawan
tak salah untuk cantik....tapi nawaitu kena betul
kenapa kita nak cantik????
This is subjective pada individu tu sendiri....
As for me.....sbb ai nak jadi seorang yang sihat
Badan mokss-mokss ni banyak sakit nyer....
terutama, sakit tumit bila bangun pagi....

So, guys.....jom kita hidup sihat
untuk ibu-ibu....nanti cik abang pun sayang....ye dak???

see ya!!

2 comments:

cik gObu said...

huhuhu
awk pakai PB gak ker lin?

raje pun mcm nk beli jek nie

mmg tekad sgt nak kurus :(

MaMaHakim said...

cik gobu,
hihih....mana tau nih

set corset yg lama pakai CRONY
yg baru nih PB....

tp PB lg efektif...sbb ada infrared
sila segera beli PB
jom kurus sama-sama
yeay!!