06 October 2010

kalau serius berblog

hi frens,
hr ni ada sikit ceria, perut pun dah kenyang, ofis pun lengang
so, aku update blog ah.

Al-kisahnya,
aku ni pesen nye suka blog walking, sume blog-blog org aku baca, aku ni kategory silent reader jer
jenis blog yg aku suka singgah such as, blog masakan, gosip artis, blog psl hobi and passionate dorang and blog yg bhsa sempoi2

Aku suka baca blog redmummy.com tu sebabnya
bhsa nyer sngt ler straight to the point, kelakar dan sempoi jer.....
tak de bhsa melambung2 sngt....sngt la bestt nyer
baca gak kisah redmummy nih masa dia start berblog nih
best jer....memula she just suka-suka jer....wat mcm daily diary dia
then dah jadi mcm ketagih plak.....everyday or sometimes everyhour akan ada entry baru dia

then incik asben dia lak bg info leh wat duit ngan blog ni
then she sign up ngan nuffnang tu la.....start dr situ she mula rasa keuntungan
first year she sign up ngan nuffnang she got rm90.....then every year akan up dan up lagik
Nowadays,
she pnya income from her blog every month busuk-busuk pun 10k okeh!
how she get bnyk tu kan???.....ada la caranya.....just read redmummy.com tu....

Then, mula la aku verangan2
best nyer leh jd mcm she kan??......
redmummy ada bg tips kalo nak buat duit dgn blog nih
Kita as a blogger kena rajin jer
rajin update cite.....plg penting bhsa sempoi and blh dekat ngan readers

Huhu.....rajin ke aku nih???......
tak sign up ngan nuffnang pun lagik....tak reti arr
Lagi pun niat asal nak berblog ni sekadar suka-suka jer
isi masa yg bnyak sngt utk di foya-foyakan di pejabat.....hihihh

Then ada terpikir gak....buat blog ni sbb nak wat bizz
tp untill today...satu habuk pun tarak
Aku ni kan bini mat jenin.....angan2 jer lebih
hmmm....tgk arr dulu mcm mana....cita2 utk berbizz tu tak prnah terkubur pun
cuma lmbat ngan cepat je la
ekonomi lom mengizinkan...
tp nak wat bizz thru blog ni pun leceh gak
kena register ngan SSM....kira kita online bizz arr
pernah discuss ngan encik asben.....dia bg green light....hmm....maybe one day.

So, kengkawan cam ne???
apa tujuan u olls berblog neh???
Masing-masing ada pendapat sndri kn???
anyway, i love read blogs.....

2 comments:

as cHubby said...

k.lin jom kta jd blogger tegar..kehkeh...mmg bes pun ada blog neh..certain part xleh nak letak kat fb..so ngan adanya blog neh mmg b'guna..jgn lupa add nuffnang tau =)

MaMaHakim said...

tu arr as....kak lin akan cuba merajinkan diri utk wat new entry everyday....
nnt nak berguru ngan as nak add nuffnang tu...dah try wat lame, tp nape tak leh ek??
ada masa kak lin call as okeh