14 January 2011

eeuuwww....MELUATnyer

kite kan....kite kan
very the MELUAT nyer
bila............
orang-orang yg kuwus-kuwus nih
selim-melim ni kan....kan...kan
buat STATEMENT NAK MATI!!
heboh kat seantero Donia
dia dah gomuk
sbb makan banyak ritu.....

ohhh!! PLEASE la yer
kalo takat ko makan kambing sekor pada hari yang sama
adakah korang yang kuwus-kuwus nih
bley jadik gomuk like 100++ kilos???

tak payah ler nak berPOYOS-POYOS sangat ea!!
geli makkkk......
kalo yang wat status kat FB tu kan
contoh ayat la kan......
"oh no! i've to workout today.....coz i ate so many things today"
peh tu ko tepek lak gambo-gambo ko 
pakai baby-T, pakai legging, pakai slim jeans
pe kejadah nyeww???

sebab per tau.....???
sebab dowang-dowang yg jenis cenggini
nanti....fwens-fwens dowang akan comment laa cenggini:
"eh, tak ler.....mana ada gemuk....cantik agii tu....slim like model"
bluueeeekkkkkkk.........
cer cakap jer ngko nak suh owang-owang sume puji ko kan!!!


lagi satu pesen yang aku tak bley blahhh 
mak-mak orang yg dah beranak pinak
ko tepek gambar-gambar ko
pakai baju sendat-sendat.....suar tak cukup kain
yg bertudung hilang tudungnya
pehtu ko wat status
"outing day wif my beloved hubby and son/dotter"
pehtu kengkawan ko comment kat gambo-gambo tu
"waaahhh...mama cam anak dara laa...slim giteww"
pehtu ko plak reply dgn gedikss nye:
"mesti la.....kena jaga penampilan....kita kan hot mama"
okeh....aku muntah hijau kelat kat situ
blueeekkkkk........lagik!!

nape yer???
mesti ke kowang-kowang nih sejelik iteww??
please la....!!!



note: entry ni saya tak tujukan kpd sesape.....cuma pengalaman dan dari pemerhatian saya....kalau ada yg terasa tu nasib la. saya sikit pun tak jeles ngan kekurusan korang tu.....cume meluat ngan kegedik kan orang2 yg diatas tu. tak pe "KUBUR MASING-MASING KAN!!".....hahahhhhhahh.....kekdahnyer!!

5 comments:

as cHubby said...

kak lin..i like ur entri...very the same larr ngan aii nak kuakan aritu..tp tak berkesempatan jek agii nak merapu...btol sesgt, bajet nak org komen best2 arrr...adoiii..donia2..

MaMaHakim said...

as
kannn.........
eeuuwww!!

aku mama chami said...

hahaha..aku lak menyampah part yg org ambik gambar katup2 mulut jegil2 mata..ada tu yg comel. bajet cm heliza la konon..ada tu pulak seram mak tengok nyah..hahaha

MaMaHakim said...

mama chami,
betol la,
aku pong nyampah jenis yg gedik2 ambik gambar cam tu....

misz beauty said...

ahahahaha!!! kak wan ni kelakor!! ;-p