05 January 2011

Ada sikit kemajuan....hoyehhh!!

Last month December 2010
MH dah gila-gila diet
tapi diet dgn cara yg betul la

Then 3/1/2011 ritu
MH timbang.....84kg from 86 kg....yahooooo
Alhamdulillah....usaha yang tak sia-sia

MH amalkan diet yg betul
Thanks to London Weight consultant
ajar MH cara diet yang betul.

So, kat entry ni
MH sukacita nak share gak cara MH diet:
1. ambik breakfast kul 10am.....biasanya MH minum nestum@oat 3-in-1 tu jer
2. sementara tggu lunch kul 3pm...kalau rasa lapar MH minum air masak bnyk2
3. lunch makan buah jambu batu ngan buah tembikai....apa2 buah pun tak pe
4. petang balik keje dalam kul 6pm tu....makan roti bakar@buah@cereal
5. malam kalau lapar sangat.....amik buah lagi....suka makan buah taw
(MH tak amik nasi dari Isnin hingga Jumaat)
6. Sabtu dan Ahad lunch dgn nasi:
    1/4 pinggan nasi
    1/2 pinggan sayur
    1 ketul ayam atau ikan
7. Sabtu dan Ahad MH akan sauna selama 20minit

Itu jer cara-caranya
tak susah kan??
memula memang seksa nak diet mcm nih
tp lps 2minggu dah biasa dah
dan result nye sangat bagus

Kengkawan blh la kalau nak cuba cara macam ni.
Gud Luck!

note: dibantu juga dengan pemakaian PB 8jam daily.

3 comments:

as cHubby said...

ha ada pun khidmat nasihat dr pakar diet..pasni leh ikut..tq kak lin =)...

cik gObu said...

alhamdulillah

hehehehe

MaMaHakim said...

as,
kak lin share cara kak lin diet...
as blh cuba ikut....
kalau tak serasi...as cuba cara lain
tp yg penting...kena ingat...
diet is bukan tak makan langsung...
kena makan....barulah metabolisme badan blh balance...

gud luck dear.

cik gobu,
biar lmbat...asalkan betul caranya.. ye dak??