23 December 2010

Sape ada masalah...PIMPLEsss???

Hye bloggers!
Hari ni MH nak bercerita psl "beauty" lak...
MH tau...ladies-ladies kat luar sana
mmg akan paling menyampah....
kalau tgk jer muka kat cermin...
pas tu ada bintat-bintat kat muka tu....

sama la mcm MH....
masa sekolah menengah ngan study kat U dulu
MH mmg ada masalah pimples yg maha dahsyat!
sampai ada yg kutuk....muka mcm bulan.....
ada gak yang tanya....u ada resdung ker???

Dah la MH ni jenis yg sensitip....mana boleh nak kutuk2 ni
mula la jiwa kacau....
then, one day tu....ni masa kat U
ada roomate MH introduce kan ubat jerawat yang dia pakai....
dia beli kat farmasi....

MH pun apa lagi.....terus jer beli ubat jerawat tu.....
haahhhh.....ni dia ubat jerawat yg sangat mujarab bg MH la...
*
*
*
*
*
AKNE-MYCIN
boleh beli kat farmasi....rege nyer rm31.30
mahal???....tak ler....berbaloi....
pada MH mmg serasi ngan ubat ni
ada jer pimples....mmg MH cepat-cepat pakai ubat ni
dua hari....terus jer kecut pimples tu...
dan tak meninggalkan parut yer....

MH dah lama pakai ubat ni
dah tak nak cari yg lain....(cehh..mcm iklan plak)
sbb mmg sangat berkesan pada MH

Ada yg nak mencuba???
boleh la cari kat farmasi yer.....
penggunaan kerap baru nampak hasilnyer
kena la rajin ok......

see ya....bye

4 comments:

win@momyShaneQeisha said...

gud sharing...mesti risau kan kalau ada banyak pimple.
*saya takde masalah pimples tapi ada ckit bintik2 hitam kat pipi..

Idayu Suraya said...

ok ke kak? ke ikut kulit muka?

cik gObu said...

nak mencari ubat ilangkan parut huhuhu

MaMaHakim said...

win,
waa....u so lucky,
mesti kulit muka cantik mulus gitu,
well, kalau blackhead tu,
kena rajin gi wat facial


Idayu Suraya,
i think so la dik,
maybe ikut kulit muka gak....
ubat ni serasi ngan kulit muka MH


cik gobu,
kalau nak hilangkan parut,
ikut cara kita la kan....
serbuk kulit kayu manis tu campur ngan bedak sejuk pas tu tepek2 kat parut2 tu...
rajin2 buat...mmg akan puas hati.