23 August 2010

10-things-U-hate-about-URself



oouhh...oouuhh....
hari neh mood untuk melayan tag yg telah lama diberi oleh asz:
macam seronottt, jom layannnn~~~~~

10 perkara: apa ek???:

1) Tak suka lipat baju
dalam banyak2 kerja-kerja rumah yg aku TAK suka buat adalah melipat baju. aku pun tak tau la apa pesen nyer. membasuh dan jemur baju aku suka, tp bila smpi tang melipat baju teramatlah RAJIN yer!...kadang tu smpi sebulan baju-baju kat dalam bakul yg tak berlipat....>>>hehehh,saya sukerrr

2) Sangat susah bangun pagi
malu jer nak ckp. tp mmg realiti nyer aku mcm tu. every day lak tu,nak-nak lg hr berkerja.....nak bgn pg....MasyaAllah>>> mata nih mcm digam-gam...kalo weekend lg dahsyat...sian en.asben ngan hakim...dorang lak yg selalu bgn awal dari aku>>>tgh try utk berubah nih!

3) kalo wat keje2 kat dapur, mst berkecah
hah! ni lg satu perangai aku....yg aku sndr cukup tak suka, kalo tgh masak2 tu, time nak amik garam ke,gula gula....mst nak tumpah2.....kalo pegang sudu, mst nak jatuh. sakit ati aku haihh!!
tu kadang mengamuk sesorang kat dapur>>>hukhukk

4) mandi sangattt lama
huhhh!! en.asben pun sangat tidak suka yer. aku cuba ubah,tp tak blh arr....aku pun tak tau la nape aku leh mandi lama sangat>>>>sbb time mandi, bnyk step aku kena buat: shampoo rambut, then letak conditioner, then mask rambut lak, then scrub badan, then sabun badan, then scrub kaki (neh kadang2 jer), then cuci muka, then gosok gigi then bilas sebilas bilas nyer. kan time mandi sangat heaven plus karaoke jamban lagik!!

5) bawa keta laju-laju
ni lagi satu>>> sangat bahaya okeh!!! konon2 dah insaf lps arwah kawan baik meninggal bulan 7 thn lepas (arwah meninggal sbb drive laju).....tp keinsafan hanya sementara, aku sangat suka memecut diwaktu pagi, dikala sudah kelewatan ke opis>>> kebiasaan drive 120 kmj tahap yg sangat laju mencecah 140 kmj>>> jugak.....en.asben sangat...sangattt marah!!!....bahaya!!! dah la bwa hakim....insyaAllah AKAN berubah nih, demi yg tersayang

6) sangattt mudah meleleh air mata
benciiii!! tgk org nangis....pas tu aku pun ikut nangis. apa daaa. tu belum tgk cite syahdu-syahdan. habis gak arr sekotak tisu.....(errr, rekaan semata-mata yer). ingat lg dulu, tgk rancangan majalah 3 tu pas tu time tu rencana psl tsunami tu la.....aku pnya nangis tak ingat....tersedu-sedu, dah tak kesah dah asben kat sebelah.....last-last en.asben peluk aku sbb nak pujuk.....mengong aku nih!!

7) sangattt boros
huhh, aku ni jenis manusia yg tak blh pegang duit banyakkk....dalam pale otak nih, ada jer bnda yg nak dishopping!!......every month, biasanya aku wat bajet utk beli barang2 dapur>>> yes, mmg ikut senarai yg nak dibeli, tp selalu nyer mmg akan over bajet....kena la top-up ngan duit sndr, en.asben bg duit cukup2 jer.....padan muka sendirikk!!

8) sangattt tidak konsisten
kalo wat kptsn mst nak terburu2...pas tu ada org cucuk2 skit, mst nak jd lalang, ubah pendirian...sama gak if org tnya pendapat kat aku, let say aku tak suka bnda tu sbnrnya, tp nak jaga hati pnya psl....so aku ckp la suker....issshhh, nape la tak blh nak tegas kan?

9) suka bertangguh keje
pelik tak?.....aku ni rajin sbnrnya, tp suka bertangguh kerja....tak blh nak elak, tgh dok rajin2 wat keje mst ada niat nak tangguh2 keje....last2 tak siap pun keje tu, ni nak-nak lg, wat failing kat opis....aku cukup suka tangguh2 nih

10) sanggaattt la baik hati
ni la yg paling aku benci....nape la aku nih baik ati sesangat, sanggup berkorban apa saja, sanggup merana diri....cettt!!!....org pijak pale aku plak weii.....hate it!


fuhhh....sangat la jenuh nyer nak sampai ke-10....dah perah idea sampai kering nih....dahsattt...dahsatt...>>>> nah amik korang, nak tag kat korang plaks
"
"
"
"
"
nieza

raja-vert

ramlah-vert

banun-vert

farahliza-vert

alang-vert

kak mai

3 comments:

Miss R said...

arlin.. aku dh jwb tag yg ini.. :)

MaMaHakim said...

macih melah....ada satu award lagi tu, sila terima yer.....=)

Miss R said...

dh settle..
tag yg ni cm nk tmbh je..
byk yg x bkenan about myself kn..
tp xpe la.. penat org nk bace nti.. hihihihi..