10 March 2011

Kalau Kita Gemuk....Kita Jadi Bahan Ketawa

MH guna "Aku" dalam entry kali ni.


Aku tau aku seorang yang gemuk
tapi aku masih ada hati dan perasaan
aku sangat sensitif dengan sindiran-sindiran orang sekeliling

Aku tau aku gemuk
namun tidak selayaknya untuk menghina aku
aduhhh....pedih

Apa salah orang gemukkk???
belum tentu orang yang kurus cantik itu
baik budi pekertinya

cerita 1:
aku ada tanam serai di laman rumah
setelah hidup subur
aku mula untuk menuai serai itu
Alhamdulillah....hidup subur....serai-serai itu gemuk-gemuk
dan mula la menjadi bahan ketawa
^
^
^
^
"dah si penanam nyer pun gemuk"
"serai pun ikut tuan la.....hahaha"
^
^
^
^
apa lagi yang nak ku katakan
hanya mampu senyum kelat

7 comments:

misz beauty said...

orang yg cakap mcm tu tak de otak... dan tentu2 dia menghina ciptaan Allah...

MeMHaliD said...

salam kenal...meh la ke blog saya..saya dah turun 5 kg dalam tempoh 2 minggu lebih..syarat kena makan kalau nak kurus..kalau xmakan berat x turun....ha menarik x???

MaMaHakim said...

Za,
manusia ni mcm2 perangai
ada yg baik ada yg jahat
akak dah penat dgn perangai2 tu sume

MaMaHakim said...

MemHalid,
da try da SD2 tu
tak jalan gak
berat tak turun gak
huhu

as cHubby said...

kak lin, gemok ke ape, x kesah, jnji kita sntiasa cute kan.. =)

MaMaHakim said...

as,
setujuuuuuuu
from now on.....persetan apa org nak kata..

Miss Ukane said...

lenkali ko jawab cenggini.

"at least, aku p wat lipo terus kuwus dan shantek. ko tu.. terpaksa p buat plastik surgery muka ko yang huduh tuh!"

lalalalla.. aci dak?